tiistai 2. syyskuuta 2008

Jyri Honkavaara: 7"

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Jyri Honkavaara: Leija/Niele Valoa (Johanna, JHNS 506, 1983)

[Ei julkaistu kuvakansilla]


Ratsiassa kannuksensa ansainneen ja nyt jo edesmenneen Jyri Honkavaaran ainokaiseksi jäänyt soolosingle jatkaa aika lailla siitä mihin Ratsian ”Jäljet” – lp jäi. Laadullisesti tämä tekele ei tosin pärjää Ratsialle, eikä oikeastaan edes Honkavaaran seuraavalle yhtyeelle, Hefty Loadille.


A-puolella Honkavaara versioi Simon Dubree & The Big Soundin alun perin tunnetuksi tekemän klassikon. Ei kyllä ehkä mikään maailman omaperäisin valinta. No ei todellakaan! Tästä ei oikeastaan voi vajota alemmas kuin korkeintaan jollain Paranoidilla tai Smoke on the waterilla! No, onhan tämä kasarisoundeineen ihan hauska kuriositeetti, mutta luulenpa että maapallo kiertäisi edelleen aurinkoa, vaikka tämä versio ei olisi milloinkaan päivänvaloa nähnytkään. Tosin biisi kyllä kuulostaa siltä että ei sitä päivänvaloa ole tainnut paljoa näkyä.


B-puolen raita ”Niele valoa” on kokonaan Honkavaaran omaa käsialaa. Ihan kiva. No siis ei tämä mikään mestariteos ole, ilmeisesti jotakin on tarvinnut äkkiä kyhätä radiohitiksi kaavaillun coverin kääntöpuoleksi, taikka sitten tämä on jotakin Ratsian lopunaikojen ylijäämäkamaa. Muovista äänimaailmaa, futufunkkia ja ärsyttävästi päähän soimaan jäävä huudahduskertosäe. Ja tietenkin torvensoittoa. Siinä se.


English summary: Ratsia main man Jyri Honkavaara doing Kites-cover on the A-side and his own song on the side B. If you like Ratsia’s ”Jäljet” album, you might like this stuff too, although this is not nearly as good as ”Jäljet”. Oh, if you don’t know Ratsia, well, you should.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/660150535ca766e6/


2 kommenttia:

Gumby kirjoitti...

B-puoli kuulosti tosi hätäisesti kyhätyltä a-puolen taidepaukun jälkeen. Kuuntelen "Leijan" vielä kolmannen kerran ja annan suhinoiden ja vihellysten täyttää pääni.

Osterix kirjoitti...

jeps, samaa mieltä.