tiistai 9. syyskuuta 2008

Kadotetut: Liian suuri suu LPKadotetut: Liian suuri suu LP (Amulet, KHEOPS-LP 2, 1985)

Punkin Piirpaukkeeksi ja Suomen Clashiksikin joskus kutsuttu Kadotetut sekoittaa järjestyksessä toisella pitkäsoitollaan punk-, jazz-, maailmanmusiikki- ja ties mitä vaikutteita varsin suvereenilla tavalla toisiinsa. Tuloksena ei ole tyylien sekametelisoppa, vaan eheä kokonaisuus. Kappaleet ovat tarttuvia, jotkut omaavat jopa selkeää hittipotentiaalia.

Kadotettujen punk ei löydy niinkään kappaleista tai niiden rakenteista, vaan lähinnä solisti\biisintekijä Ahti Pelttarin laulutyylistä ja asenteesta. Naiiveista lyriikoista olisi helppo märistä, mutta en minä jaksa. Tosissaan tuntuu Ahti asiansa kanssa olevan ja on ymmärtääkseni edelleenkin, lähes 25 vuotta ”Liian suuri suu” lp:n ilmestymisen jälkeen. Minä en liene oikea henkilö arvioimaan, onko se kunnioitettavaa periksiantamattomuutta vaiko paikallaan polkemista ja kyvyttömyyttä kehittyä.

English summary: Kadotetut brings us Free-jazz, world music, punk and whatever mixed together with fascinating results. Songs are experimental but catchy, still maintaining the punk attitude that doesn’t have to mean shitting in your pants on the gutter.Lataa levy täältä: http://www.zshare.net/download/76467015b2ff36e2/

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hienoa...laita vielä joskus se eka levykin

melodika kirjoitti...

Itse toivoisin myös viimeistä levyä! Suurkiitos tästäkin toki.

Osterix kirjoitti...

Jebs, eka+Zapa ilmestynevät tänne myös, ennemmin tai myöhemmin...

Anonyymi kirjoitti...

Lataus ei onnistu

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei onnistu lataaminen, olisikohan se mitenkään mahdollista?

Osterix kirjoitti...

Juu, nyt toimii taas tämä ja muutkin linkit, pahoittelen viivettä.

Anonyymi kirjoitti...

ei toimi enää linkki eikä tätä löydy muualtakaan. oisko mahdollista laittaa uudestaan?