torstai 4. syyskuuta 2008

Lerssi: S/T MLP


Lerssi: 12" MLP (Piikkikasvi, PKMLP-001, 1984)

Ensinnäkin; mitä helvettiä? ”Lerssi”! Tehdään hampaat irveessä tosi synkkää ja hurrrjan kohtalokasta musaa ja sitten annetaan bändille nimeksi kulli. Ei mene kaaliin. Olisitte olleet ennemmin vaikka joku Kuoleman Sotatanssijat tai Dresdenin Temppeliritarit, niin kuin kaikki muutkin olivat siihen aikaan.

Lerssin omakustanne mini-lp ei ole ollenkaan niin huono tekele kuin miltä aluksi vaikuttaa. Tosin ensimmäinen kappale: ”Suuri ja mahtava” on aikalailla kuraa; aivan kuin jannut olisivat käyneet pöllimässä biisin Pyhien Nukkejen treenikseltä tai jotain.. Enitenhän tässä levyssä tökkivät vokaalit. Laulaja kuulostaa siltä kuin löhöäisi laiskanlinnassa tohvelit jalassa tupakkatakki päällä piippua poltellen ja ristikontäytön lomassa vähän laulelisi. Mutta eihän se näissä hommissa kai niin nöpönuukaa ole, tosin peräänkuuluttaisin kuitenkin edes jonkinlaista häiriintyneisyyttä tämänkaltaisiin hommiin.

Toinen kappale ”Kestääkö rakkaus” on levyn ehdoton helmi, jossa on ymmärretty vetää homma kunnolla överiksi. Hyvä! Korni ei ole kirosana! Seuraava ilonaihe nostaa päätään kappaleessa ”Piikkikasvi”. Juuri tällainen kuuluu bassosoundin olla tämänkaltaisessa musiikissa! Melkein tulee Dorian Gray mieleen, vaikkei tässä nyt kuitenkaan ihan niihin sfääreihin päästä…

Kuuleman mukaan Lerssi nauhoitti ennen MLP:tä demonauhan, joka on TIETENKIN parempi kuin tämä 12”. Selvää on myöskin se että noita nauhoja on olemassa korkeintaan kolme ja nekin on haudattu Amazonin sademetsään jonkun kannibaaliheimon pyhälle alueelle heimopäällikön luiden viereen. Perkele, köljätkää niitä varastojanne, älkää antako hyvien nauhojen homehtua!

English summary: Quite decent obscure ’goth-rock’. Some songs are terrible, some are good and even innovative in some sense.


1. Suuri ja Mahtava

2. Kestääkö rakkaus

3. Piikkikasvi

4. Alaston nainen

5. Paine

6. Pinta


Lataa levy täältä: http://www.zshare.net/download/76467950c23fc5a1/


2 kommenttia:

Albin kirjoitti...

wow. any chance of reposting this? ive been looking for this for ages!

Antti kirjoitti...

Mä haluun lerssiä!! :D