tiistai 2. syyskuuta 2008

Elämää Kollaa Kestään jälkeen, osa 1

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usCenci: Night that is almost afraid of me\ Between hatred and pity 7”

(Johanna, JHNS 118, 1980)

Kollaa Kestää kolmikko Siukonen, Helminen & Kivi feat. Anne (Kuka vitun Anne? No en tiedä.) Varsin omituinen single. A-puolella puhelaulua, viulu ja virtuoosimaista soitantaa. Köh. Onko tämä nyt sitä taidetta? No, ihan mukavan vieraantuneen äänimaiseman ovat Anne ja Kollaat saaneet aikaiseksi, mutta ei tästä oikein tahdo saada otetta. Vaan ehkä ei ole tarkoituskaan? Oikeastaan tämä on jollain perverssillä tavalla aika mainio biisi.

Entäs sitten persposki? Voi luoja, jonkin sortin reggaepoljentoa ja aivan totaalisen helvetin VETELÄÄ menoa... ”My spirit is in every living thing on earth” Laulettiin A-puolella tosi diipisti. Huhhuh, jos Cencin henki olisi yhtäkkiä manifestoitunut kaikkeen, niin muuttolinnut tuskin viitsisivät lentää enää etelään, leijonat eivät jaksaisi edes tilata pitsaa saati sitten jahdata antilooppeja, koivu ei viitsisi koskaan kukkia eikä kukaan meistä olisi päässyt sängystä ylös sitten 80-luvun alun.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/66014473753d06b8/
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Kivi & Eksyneet Äänet: Tanssi, tanssi, tanssi/Ovi kesään 7”

(Johanna, JHNS 171, 1981)

Kollaa Kestää vokalisti Kai Kiven (RIP) soolosingle alkaa ehkä hieman yllättäen jonkin sortin SKA:lla(?). Jos ei muuta niin ainakin hyväntuulinen renkutus. Lieneeköhän se tuo Kiven uniikki laulusuoritus, joka saa singleen hieman Kollaamaista fiilinkiä. Niin ja torvea tietenkin soitetaan.


Ovi kesään on koskettimineen huomattavasti ”Tanssi”:a melankolisempi kappale. Eikä ollenkaan huono biisi, tosin aika kaukanahan tämä on Kollaa Kestään loistavuudesta. Mutta mikäpä ei olisi? No esimerkiksi chilitonnikala tai keskikalja. Mutta aika hyvin voisi kuvitella, että tämä olisi ehkä ollut se suunta johon Kollaa olisi jatkanut, vaikkei tällä singlellä siis Kiven lisäksi muita KK-miehiä esiinnykään.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/76469395216b5db7/


English summary: If you like music that has as much energy as 97-year old granny who has swallowed all his Seroquels with barrel of moonshine, you might want to check these out.
4 kommenttia:

Gumby kirjoitti...

Minulla oli tuo Cencin single vähän aikaa joskus takavuosina, mutta luovuin siitä kun en siitä paljon ymmärtänyt saati digannut. Nyt meni paremmin alas.

Soundissa kerrottiin levystä aikoinaan seuraavasti:

"Levyä ja sen syntyä selittämään pyrkivä teksti kertoo CENCIn olevan lähempänä kirjallista äänilevyä kuin tavallista musiikkiesitystä. Tarinan pohjana on n. 400 vuotta sitten elänyt italialainen sekopäämurhaaja Francesco Cenci ja hänen perheensä karmea kohtalo. Ranskalainen Antonin Artraud on sitten 1930-luvulla tehnyt aiheesta näytelmän, jonka tekstejä levypuoliskoilla pyritään elävöittämään spontaanein musiikkiesityksin."

Osterix kirjoitti...

Hei iso kiitos tuosta infosta! Pitääkin koittaa kuulostella tarkemmin noita sanoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Levyllä soittaneen Juha Helmisen mukaan sattumalta kadulla vastaan tulleet Kivi ja Anne poimittiin mukaan studioon, johon Siukonen ja Helminen olivat menossa ensin kaksistaan.
Eli mitään tarkkoja ennakkosuunnitelmia levytettävästä materiaalista ei kai sitten oltu tehty. Laulun sanat löydettiin runokirjasta, jota Anne oli ollut matkalla palauttamaan kirjastoon. Annen meriitteihin luettiin oleminen journalisti Mikko Montosen tyttöystävänä. Levytys siis kiinnittyy tavallaan suomalaiseen post-punk tyylisuuntaan, jota Siukonen ansiokkaasti jatkoi Vaarallisissa leluissa.

Osterix kirjoitti...

Vieraalle myös iso kiitos valaisevasta viestistään! Tämänkaltaista osallistumista arvostan suuresti!