keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Raine Salo Tralala: Lasia & Lumetta LP
Raine Salo Tralala: Lasia & Lumetta LP (Beta, BETA 4010, 1984)

Raine Salon Tralala-nimellä vuonna 1984 julkaistu toinen pitkäsoitto on varsin hämmentävä tapaus, jota ei ole ollenkaan niin helppo kehua kuin debyyttialbumiaan. Raine mylvii kuin olisi syönyt koko lätkän rauhoittavia ja koko levyn ajan liikutaankin kaikin tavoin varsin syvissä vesissä, vaikka silloin tällöin koskettimien hallitsemaan äänimaailmaan onkin ujutettu hieman pirteämpääkin särökitarointia.

Vaikka levy on varsin merkillinen, se ei todellakaan tarkoita sitä että se olisi huono. Jotakin omituista imua näissä biiseissä vain on, vaikkakin muutaman täyterallin olisi aivan hyvin voinut levyltä jättää pois.

Jos minä tekisin tällaisen levyn, niin kukaan tuskin enää vastaisi puheluihini.

Lasia & Lumetta levyn jälkeen Salo ”pettyi suomirokkiin” ja perusti Aki Sirkesalon kanssa Giddyups yhtyeen. Hah. Taas yksi fiksu veto Rainelta! Onnekseen Raine kuitenkin tuli järkiinsä ennen ensimmäisen Giddyups-albumin julkaisua, ja erosi yhtyeestä. Hänet korvasi suomipopin elävä sekunda, Sami Saari.

English summary: Raine Salo’s second and last full lenght album. It doesn’t sound like AC/DC.

Lataa levy täältä: http://www.zshare.net/download/7646389048cfe3ba/

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että löytää tällaisia harvinaisuuksia! Kiitos!

Gumby kirjoitti...

Hämmentävä levy, vaikea keksiä kommenttia. Periaatteessa Raine Salon ääni on aika kaamea, mutta miehen omintakeiselle tavalle tehdä musiikkia on pakko antaa krediittiä ja kiitosta.

Oliks tää ny sit hyvä kommentti? :D

Osterix kirjoitti...

Oikein mallikas!

Anonyymi kirjoitti...

Positiivinen "kiitti vitusti" tästä kuten näistä muistakin postauksista! Blogisi, johon taisin törmätä Hexenhaussia etsiskellessä on kyllä paras löytö vähään aikaan. Mustikset ja mana manat on jo kuunneltu vähän loppuun, joten mainiota löytää muutakin saman henkistä matskua, vielä höystettynä taustatietopläjäyksillä. Tässä on nyt useampi ehtoo synkistelty artistien, joista useammista en ollut kuullutkaan, tuotosten parissa. Toivottavasti levyhyllysi ei ole vielä loppuun koluttu..
Terv. -k

Osterix kirjoitti...

Kiva että olet tykännyt! Eikä ole vielä loppuun kaluttu levyhyllyä, päivittelytahti on tosin hieman harventunut muiden velvollisuuksien painaessa päälle.. lähipäivinä taas jotain uutta luvassa kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

- Raine Salo on loisshtava! En voi sanoa, kumpiko levyistänsä on parempi. Toistansa huonompi ei ainakaan kumpikaan ole... Oman tiensä kulkijoita tarvitaan aina. Raine on sellainen. Ja hauska mies, kuten havaitsin joskus kivikaudella ollessamme samalla keikalla...

Joni kirjoitti...

Nyt onpi päässyt linkki vanhenemaan.

Osterix kirjoitti...

Nyt toimii taas, pahoittelen viivettä.

Anonyymi kirjoitti...

Taas tuli 404:ää, saisikohan tämän vielä takaisin?

Osterix kirjoitti...

Takaisin on.