maanantai 15. syyskuuta 2008

Tiistai: Tuhansien värien tanssi LP

Tiistai: Tuhansien värien tanssi (ANA, ANALP, 1987)

Proto-post-rokkia? Köh. Tiistaita verrattiin aikanaan mm. Cocteau Twinsiin, Cureen ja Smithsiin, eivätkä nuo vertaukset edes välttämättä aivan perseelleen menneet. Verkkaista maalailua, kauniita kitarakuvioita ja runollisia tekstejä. Viimeksi mainitut tosin eivät juuri anna aihetta hurraa- huudoille, tässähän tulee melkein kiukku! ”Millainen olin enää en” Saatana! Naapurin kuollut mäyräkoirakin kirjoittaa parempaa Suomea! Rutisemisen aihetta löytyy myös vokalistin suorituksesta, joka ei vaan vakuuta. Varmaan ihan hyvä laulaja ja kaikkea, mutta kovin persoonaton. Toisaalta vokaalit eivät kuitenkaan kaikessa mitäänsanomattomuudessaan juuri häiritsekään, ja ne unohtuvatkin varsin nopeasti melankolisesti soljuvan kenkiintuijottelurokin taustalle. Siitäkin huolimatta että lauluraita on miksattu ärsyttävän pinnalle, tietenkin. Soundit nyt eivät muutenkaan ole ehkä ihan mitään Cocteau Twins-tasoa, mutta minkäs teet.

Kappaleet ovat pääsääntöisesti oikein hyviä, tosin paskimmillaan Tiistaissa on yhtä paljon särmää ja ideaa kuin 80-luvun puolivälin Päät-yhtyeellä, eli eipä juuri. Mutta onneksi heikot hetket ovat harvassa ja levy onkin oikeastaan varsin mainio kokonaisuus musiikkia, jonkalaista ei tuohon aikaan juuri Suomessa tehty, eikä liene ainakaan suomeksi tehty tähän päiväänkään mennessä.

English summary: Melancholic pop music with beautiful guitar playing and dull vocals. If you like Cocteau Twins or The Chameleons UK, you might like this too.

1. Kohti keinuvaa taivasta

2. Kun hukkuu hyiseen aaltoon

3. Unet tulivat luokseni

4. Millainen olin enää en

5. Kaiken merellä näen

6. Ansassa

7. Tuhansien värien tanssi

8. Olet minussa taas

9. Avaraan kädet ojennan

10. Salaisuus

11. Askeleet

Lataa levy täältä: http://www.zshare.net/download/51420309f92793a3/

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen uusi tuttavuus tämä levy, en oo osannut uneksiakaan että suomessa oltaisiin joskus tehty tällaista eteerisempää jälkipunkkia.

Muutenkin hirveän sivistävä blogi, kiitokset.

Antti kirjoitti...

Tiistain laulaja Timo Rautio eli Rautsi oli 80- ja 90-luvuilla oululaisen popskenen keskeisiä hahmoja. Tiistain jälkeen Rautsi veti huomattavati popimpaa Peppermints-yhtyettä ja 2000-luvun puolella Bananaskin-nimistä ryhmää yhdessä vaimonsa Marin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

mutta peku joka on ikäluokkansa par haita rumpaleita, luopuu urastaan tai kertokaa jos ootte kuullu jossain

Anonyymi kirjoitti...

pystyisitkö lataamaan youtubeen ton tiistain levyn kun jostain syystä koneelle lataus linkki ei toimi vaikka pariin kertaan kokeilin, kun toi kuulosti kutienkin niin hyvältä että olis kiinnostavaa kuulla enemmänkin siitä!

Happe22 kirjoitti...

Toivoisin tämän levyn saavan sen verran huomiota että siitä CD version pukkaisivat, raidat 1-7 aivan upeeta matskua!!!