tiistai 16. syyskuuta 2008

Raine Salo: Vaan varkaat saa 7"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Raine Salo: Vaan varkaat saa/Ainoa almu (Johanna, JHNS 200, 1981)

Raine Salon debyyttipitkäsoitto ”Hyvää pahaa rock’n’roll” lienee jonkinsortin unohdettu jälkipunk-klassikko, joka yhä uudestaan löytyy divareiden iskelmähyllystä kolmella markalla. Ei ehkä ollut mikään maailman fiksuin veto levyttää omalla nimellä? Tai ehkä olisi kannattanut vääntää siitä joku Ray San Francisco tms.? Mutta nimestä viis, musiikki on nähkääs täyttä rautaa! Jos levyttänyt kokoonpano olisi sovinnolla kutsunut itseään vaikka yön orkideoiksi tai joksikin vitun sihahdukseksi, niin nämä biisit soisivat edelleen takuuvarmasti siinä Mustan Paraatin ja Kuudennen Tunnin välissä jossain huitin Schatten-pippaloissa! Levyäkin olisi ehkä myyty jopa n. viisitoista kappaletta.

Mutta hetkinen, nyt ei olekaan kyse ”hyvää pahaa rock’n’roll” lp:stä, vaan sitä edeltäneestä singlestä, jonka kappaleet toki löytyvät myös pitkäsoitolta. Nämä singleversiot ovat kuitenkin eri nauhoituksia, ja jonkinmoista poikkeamaakin versioiden välillä esiintyy.


English summary: If you are willing to hear some shitty music, go and buy Herra Ylppö record or scroll down to the Aktion-post. But if you want to hear very good finnish post-punk/new wave, you really should give Raine a chance!


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/51418618230a763f/


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen vissiin katsonut vääristä hyllyistä, kun maksoin aikanaan HPRnR:sta 60 mk (vai oliko se jo 10 e). No, joka tapauksesssa: klassikko!

Osterix kirjoitti...

No, hinta/laatu-suhde oli tuossakin kyllä roimasti plussan puolella!

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Ja jos HPRnR:sta pitää, myös Lasia ja lumetta kannattaa tsekata, vaikka siinä välillä kenties ollaankin vähän eksyksissä.
-anonyymi

Osterix kirjoitti...

Joo, onkin tarkoitus tuo Lasia & Lumetta lp postata tänne tässä lähipäivinä.