sunnuntai 31. elokuuta 2008

Päät: Jetset 7" & Rotat 7"

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Päät: Jet set/Ime kosteutta (Love Records LRS 2262, 1979)

Päät yhtyeen tuotannosta punkiksi voidaan laskea lähinnä nämä kaksi ensimmäistä singleä, joissa vokaalisuorituksista vastaa naishenkilö nimeltä Pivo. Myöhemmin Juhani Kansi vei Päät hyvinkin erilaisemmille vesille.

Kesällä 1979 julkaistun ensisinglen ”Jet set/Ime kosteutta” – joka lienee Love Recordsin viimeisimpiä julkaisuja - viehättävin veto on ehdottomasti b-posken ”Ime kosteutta”, joka välttää hienosti geneerisyyden karikot jonkinsortin, öh, taidepunkmaisuudellaan. Myöskin singlen A-puoli on oikein oiva punkbiisi.

Lataa single täältä:
http://www.zshare.net/download/51422874610ffaf6/

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Päät: Rotat/Lihansyöjäihminen (Johanna JHNS 105, 1979)

Johannalla julkaistun ”Rotat/Lihansyöjäihminen” singlen a-puoli Rotat on kaiketikin edelleen Päiden tunnetuin biisi, joka löytyy joka ikisestä viiden pennin punk-kokoelmasta. Kappaleessa riemastusta aiheuttaa ennen kaikkea lyyrinen anti… Voin kuvitella sieluni silmin laulajatar Pivon kirjoituspöytänsä ääreen, hän sytyttää kynttilän ja kastaa sulkakynänsä musteeseen… Hän antaa inspiraation virrata sisäänsä kuin jumalaisen valon ja kirjoittaa pergamentille: ”kaikki miehet on roottii ja niitten päät on pelkkii poottii..” No mutta väliäkö hällä, tämähän on punkkia eikä mikään vitun Karamazovin veljekset! Ja hyvästä punk-biisistä onkin totisesti kyse! B-puoli ”Lihansyöjäihminen” jatkaa edellissinkun ”Ime kosteutta” raidan taidepunk-linjaa ja onnistuukin siinä vallan mainiosti.


English summary: Highly recommended KBD punk with female vocals. Very much different stuff than everything they released after these 7-inchers.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/514229464b23e8cc/

Lisää Päät yhtyeen musiikkia löydät esim. tältä loistavalta blogilta: http://finnishrock.blogspot.com/


1 kommentti:

Gumby kirjoitti...

Kertakaikkiaan lupaavantuntuinen blogi. Päät-kokoelmanihan on jo yhtä biisiä vaille täynnä, kun sain tuon kertakaikkiaan mahtavan "Lihansyöjäihmisen". Kiitoksia!