perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kuvat: Mustaa & punaista/Painavia renkaita 7"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kuvat: Mustaa & Punaista/Painavia renkaita (Playtime, UPI-101, 1982)
[Ei julkaistu kuvakansilla]

Uskon että tämä postaus parantaa merkittävästi elämänlaatuani. Sinulle voisin suositella esimerkiksi sulkapalloa. Asia on nimittäin niin, että tämä kirottu koelevy kummittelee asunnossani. Mystinen musta kiekko pomppaa aina silmille seiskoja selatessa, ja yhä uudelleen joutuu allekirjoittanut saman kysymyksen äärelle: Mikä vitun Kuvat? Otsikkohan lupailisi periaatteessa ihan mitä vaan, eikä etiketissä komeileva vuosilukukaan ole välttämättä huono enne. Niinpä ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa levy pyörimään. Sitten on käännettävä puoli, ehkä siellä on jotakin! Lopulta en voi muuta kuin kiikuttaa levyn takaisin sinne mistä sen löysinkin ja ihmetellä, että miksi minä teen tämmöistä itselleni. Sama ruljanssi toistetaan n. kuukauden välein. Toivonkin nyt, että suorittamalla tämän julkisen maagisen rituaalin (nirhaan tässä samalla sonnin kurkkua auki mustassa saunatakissa), pääsisin vihdoinkin pakenemaan tästä noidankehästä ja saisin sielulleni rauhan. Uskon että punk-yhtye Kasvaimessa aiemmin vaikuttanut Kimi Saaristo oli vuonna 1982 hyvinkin samankaltaisen ongelman äärellä kuin minä nyt, koettuaan pakottavaa tarvetta nauhoittaa ja julkaista tämä omakustanne.

English summary: The vocalist sounds like somekind of secondhand Yari. You all know of course who is Yari, like you all know who is Ari Klem. Kuvat managed to produce only this one 7” and the whole mankind is crying bitter tears because of this terrible loss. Is it worth your time? No it really isn’t, go and play badminton instead or join the Hare Krishnas or something.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/59122853faff75f9/

torstai 23. huhtikuuta 2009

Ret Marut: s/t LP

Ret Marut: s/t LP (Kumibeat, GULP 1, 1984)

Ret Marutin ainokaiseksi julkaisuksi jäänyt pitkäsoitto ei ole ollenkaan helposti lähestyttävä levy. Kolkko tunnelma - joka ei ensi alkuun juurikaan tarttumapintaa tarjoa – yhdistettynä vokalistiin, joka omaa tiettyjä ärsytyskynnyksen ylittäviä maneereja, ovat olleet omiaan pitämään tämän levyn pölyn peitossa. Lopulta kävi kuitenkin niin, että tämähän paljastuikin aika mainioksi levyksi. Mahtipontiset vokaalit sopivat tähän oikeastaan kuin mora vatsaan, ja kappaleistakin löytyy kaikenlaista pikkukivaa, kun vaan jaksaa aikansa höristellä korviaan. Aikalaisistaan Ret Marut erottuu sillä, että vokalistin lisäksi levyn ehdotonta pääroolia vetää rumpali, mikä ei tässä tapauksessa ole ollenkaan huono asia.


Levyn tekstit sopivat kappaleiden tunnelmaan oikein passelisti, vaikken minä tietenkään mistään mitään ymmärrä. Runoilijanakin tunnetun kitaristi/biisintekijä Kai Raumosen lyyrinen anti on paikoin oikein tunnelmallista, mutta toisinaan pakkaa väkisinkin punastuttamaan. Tässä vaiheessa joku saattaa ihmetellä, että lieköhän tämä nyt kovinkaan hedelmällistä, saati sitten reilua lällätellä yli 25 vuotta vanhoille teksteille. Asia on nyt kuitenkin niin, että on rikoksia, jotka eivät koskaan vanhene. Hyvinä esimerkkeinä tämänkaltaisista rötöksistä toimikoot murha, ja säe: ”kevät viilsi ranteensa”.


Lopuksi vielä erikoismaininta täysin vituralleen menneestä ratkaisusta kappalelistojen suhteen. Etiketissä, levypussissa ja takakannessa olevat biisien nimet ovat joka kohdassa merkitty eri tavoin. Näin ollen esimerkiksi kappale, joka on etiketissä nimeltään ”murhaajan päiväkirja” on levypussissa nimeltään ”spleen”, joka on taas merkitty takakanteen a-puolen ensimmäisen kappaleen nimeksi, vaikka sen nimi on levypussissa ”ruusujen aika” ja etiketissä ”Kuka villitsee nuorison”. Huh. Tämähän on kuin yrittäisi kryptata jotakin gematrista salakirjoitusta luomiskertomuksesta.


English summary: Drum driven (can you say like this?) gothrock with sometimes irritating female vocals. It requires some time to get into, but after that its actually pretty good! This was their only release.


1. Kuka villitsee nuorison

2. Kristalliyö

3. Pohjalla

4. Kadoksissa

5. Murhaajan päiväkirja

6. Surusilmä

7. Beatnik

8. Askeleet yössä (Öinen katu)


Lataa levy täältä: http://www.zshare.net/download/59072919cdc8fef8/

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Nymfodite: Mene pois/Kesytön 7"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.usNymfodite: Mene pois/Kesytön (NYMFODITE, NYMF-1, 1986)

Nymfoditen singleä Mene pois/Kesytön ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua minkään sortin klassikoksi. Varsinkin a-puolen raidassa on kyllä hyvää yritystä ja ihan ideaakin, mutta ties mistä taas mieleen hiipivät porirock-assosiaatiot onnistuvat jotenkin aina pilaamaan kaiken. Ehkä kyse on vokalistista, joka kuulostaa välillä korviini ihan Appendixin solistilta. Tai no siis olisihan tuo b-poski nyt ihan paska vaikka karaoke-versionakin. Tämä single vuodelta 1986 on Nymfoditen toinen ja viimeiseksi jäänyt julkaisu. Sitä ensimmäistä singleä en ole koskaan kuullut, auttakaa!

English summary: Somekind of gothrocksuomirock… Sounds bizarre, but is actually quite lame, although Mene pois has it’s moments. This is Nymfodites second and last 7”.


Lataa single täältä: http://www.zshare.net/download/76461899026500ff/